Setud Matsuri külas Värska vallas kruupe valmistamas | Pilt: Johannes Pääsuke (ERM Fk 213:147)
Otsime toidusuveniire
Reede, 20. aprill 2018
Uus konkurss!
Eesti Rahva Muuseum kuulutab välja toidusuveniiride konkursi, kuhu on oodatud kohalikku toidupärandit ja toorainet väärtustavad võistlustööd. Konkursi tähtaeg on 11. juuni.
Konkursi eesmärk on mitmekesistada ERMi tutvustavate suveniiride valikut ja toetada toidupärandil põhinevat tootearendust.
Avalikul konkursil võivad osaleda kõik füüsilisest isikust ettevõtjad ja juriidilised isikud. Mitu isikut võivad esitada ka ühise töö.
„Ootame konkursile tooteid, mille valmistamisel on kasutatud traditsioonilist retspeti ja kohalikku toorainet. Samuti jälgime nii toidupärandi kajastumist tootedisainis kui ka teostuse kvaliteeti ja keskkonnasõbralikkust,“ ütles ERMi vanemteadur ja konkursi hindamiskomisjoni liige Anu Kannike.
Auhinnatutel on õigus kasutada oma toote reklaamis märget “ERMi toidusuveniiri konkursi võitja“. Kui toode võetakse müügile ERMi poodi, siis kasutatakse pakendil muuseumi logo ja toode tõstetakse esile sildiga „ERMi toidusuveniir“. Konkursi auhinnafond on 300 eurot.
Konkursi eesmärk on mitmekesistada ERMi tutvustavate suveniiride valikut ja toetada toidupärandil põhinevat tootearendust.
Avalikul konkursil võivad osaleda kõik füüsilisest isikust ettevõtjad ja juriidilised isikud. Mitu isikut võivad esitada ka ühise töö.
„Ootame konkursile tooteid, mille valmistamisel on kasutatud traditsioonilist retspeti ja kohalikku toorainet. Samuti jälgime nii toidupärandi kajastumist tootedisainis kui ka teostuse kvaliteeti ja keskkonnasõbralikkust,“ ütles ERMi vanemteadur ja konkursi hindamiskomisjoni liige Anu Kannike.
Auhinnatutel on õigus kasutada oma toote reklaamis märget “ERMi toidusuveniiri konkursi võitja“. Kui toode võetakse müügile ERMi poodi, siis kasutatakse pakendil muuseumi logo ja toode tõstetakse esile sildiga „ERMi toidusuveniir“. Konkursi auhinnafond on 300 eurot.
Tingimused
Tutvu osalemistingimustega siin (07.04.2018).
Tähtaeg ja tööde esitamine
Konkursi tähtaeg on 11. juuni 2018 kl 17.
Võistlustöid võetakse vastu tööpäeviti kl 9-17 ERMi A-sissepääsu infoletis aadressil Muuseumi tee 2, Tartu.
Võistlustöid võetakse vastu tööpäeviti kl 9-17 ERMi A-sissepääsu infoletis aadressil Muuseumi tee 2, Tartu.
Hindamiskomisjon
Hindamiskomisjoni kuuluvad:
- ERMi teadusdirektor Pille Runnel;
- ERMi turundusjuht Kairi Ustav;
- ERMi müügijuht Liina Kuzemtšenko;
- ERMi toitlustusjuht Merle Roomets;
- ERMi vanemteadur Anu Kannike;
- ERMi teadur-kuraator Reet Piiri;
- ERMi teadur-kuraator Anu Järs;
- Tartu Ülikooli etnoloogia osakonna lektor Ester Bardone;
- Jõgevamaa Koostöökoja kohaliku toidu spetsialist Ülle Jukk;
- Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi direktor Kai Lobjakas.
Lisainfo
Lisainformatsiooni on võimalik saada ERMi avalike suhete osakonnas aadressil Muuseumi tee 2, Tartu, meiliaadressidel kairi.ustav@erm.ee ja anu.kannike@erm.ee või tööpäevadel kell 9-17 telefonil 5809 0352.