Muuseum tutvustab Eesti toidukultuuri
Kolmapäev, 14. juuni 2017
Eesti toit kui majanduse kasvumootor
Eesti toidu uurimisele on pühendutud alates 1909. aastast, mil Eesti Rahva Muuseum alustas tegevust. Seetõttu on toidu temaatikast saanud keskne akadeemiline kompetents, mida muuseum tahab jätkuvalt uurida, avalikkusele tutvustada ning edasi arendada.
Muuseum julgustab kõiki ettevõtteid meiega ühendust võtma, et koos arendada ühiselt hoitud pärandit. Laiem eesmärk on ERMi kogude baasil pakkuda allikmaterjale ja infot, mis võiks kasulik olla tootjatele, eeskätt väiketootjatele. Seejuures on tähtis hoida dialoogi toidupärandi arendajatega, tootjate ja tarbijatega. Just unikaalne lugu võib tootele anda tarvilikku lisaväärtust, mida muuseum saab edasi anda läbi töötubade, loengute ja festivalide korraldamise kaudu.
Toidukultuur on oluline osa rahvuskultuurist, millel on oluline poliitiline ja majanduslik tähtsus. Toidukultuuri alaste teadmiste toel tugevneb piirkondlik identiteet, mis omakorda panustab majanduskasvu.
Kontakt: Anu Kannike anu.kannike@erm.ee