12. septembril kell 10.30 toimub Peipsimaa toidu seminar Eesti Rahva Muuseumis (Muuseumi tee 2, Tartu) Ilmari Mannineni videoauditooriumis.
Kavas on ettekanded Peipsimaa toidualastest materjalidest ERMi kogudes, Peipsimaa traditsioonilistest jookidest ning kohaliku toidu ja joogi arendamise võimalustest. Seminarile järgnevad töötoad Peipsimaa toiduasjatundjate juhendamisel.
Registreerumiseks seminarile ja töötubadesse täida ankeet: http://www.erm.ee/peipsimaa
Registreerumine kestab 11. septembrini või kuni vabade kohtade täitumiseni (maksimaalselt 50 inimest).
Kava
10.30-11.00 Kogunemine, kohv ja Ivan-tšai.
11.00-11.10 Avasõnad. Pille Runnel, ERMi teadusdirektor
11.10-11.40 Peipsimaa toidupärand ERMi kogudes. Anu Järs, ERMi teadur
11.40-12.10 Peipsimaa teejoomise tavadest. Ülle Jukk, Jõgevamaa Koostöökoda, kohaliku toidu spetsialist
12.10-12.40 Käsitööveinide väiketootmine: mõtteid ja probleeme. Külli Must, Alatskivi Kogukonna Arenguselts
12.40-13.10 Legislative acts that regulate the production and distribution of small quantities of alcoholic beverages. Dace Ugare, Deputy Director of Veterinary and Food Department, Ministry of Agriculture, Republic of Latvia.
13.15-14.45 töötoad
1. Setomaa retseptide töötuba
2. Vanausuliste retseptide töötuba
3. Peipsi kalade töötuba
4. Lohusuu kandi retseptide töötuba
14.45 Ühine teelaud ja degusteerimine