2018. aasta Eesti toidu piirkonnaks valiti Pärnumaa. Pärnumaa maitsete päev ERMis keskendub merekaladele. Päeva jooksul kuuleb põnevaid ettekandeid Pärnumaa toidukultuurist. Lisaks toimuvad töötoad, kus osalejad saavad ise kaasa lüüa ja tuntud kokkade eestvedamisel maitsvaid roogi valmistada. Osalema on oodatud toidutootjad, kokad, toitlustuse eriala õpilased ning kõik toiduajaloo ja -kultuuri huvilised.
Kohad täis!
Kohad täis!
Päevakava
KONVERENTS | Eelregistreerimisega!
Jakob Hurda konverentsisaal
kl 11-11.10 Avasõnad
kl 11.10–11.35 Reet Piiri, ERMi teadur-kuraator "Pärnumaa toidukultuuri aines Eesti Rahva Muuseumi kogudes"
kl 11.35–12 Lembi Lõugas, Tallinna Ülikooli vanemteadur "Võõras ja kohalik meretoit kesk- ja uusaja eestimaalaste söögipoolises: arheoloogilise päritolu-uuringu tulemusi"
kl 12–12.25 Martin Malve, Tartu Ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudi tehnik "Võõras ja kohalik: toitumisest kesk- ja varauusajal isotoopuuringute valguses"
kl 12.25–12.55 Kohvipaus
kl 12.55–13.20 Inna Jürjo, Tallinna Ülikooli vanemteadur "Räim ja kilu Eesti elanike toidulaual kesk-ja varauusajal"
kl 13.20–13.45 Esta Tamm, Liivi Lahe Kalanduskogu tegevjuht "Mida rannarahvas sööb?"
kl 11-11.10 Avasõnad
kl 11.10–11.35 Reet Piiri, ERMi teadur-kuraator "Pärnumaa toidukultuuri aines Eesti Rahva Muuseumi kogudes"
kl 11.35–12 Lembi Lõugas, Tallinna Ülikooli vanemteadur "Võõras ja kohalik meretoit kesk- ja uusaja eestimaalaste söögipoolises: arheoloogilise päritolu-uuringu tulemusi"
kl 12–12.25 Martin Malve, Tartu Ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudi tehnik "Võõras ja kohalik: toitumisest kesk- ja varauusajal isotoopuuringute valguses"
kl 12.25–12.55 Kohvipaus
kl 12.55–13.20 Inna Jürjo, Tallinna Ülikooli vanemteadur "Räim ja kilu Eesti elanike toidulaual kesk-ja varauusajal"
kl 13.20–13.45 Esta Tamm, Liivi Lahe Kalanduskogu tegevjuht "Mida rannarahvas sööb?"
TÖÖTOAD | Eelregistreerimisega!
ERMi auditooriumid
kl 13.45-15
kl 13.45-15
- Dimitri Demjanov. Traditsiooniline tooraine moodsas võtmes (Gustav Ränga auditoorium) | Kuni 25 osalejat
- Jana Ruubel. Kihnu karvakala ja kormoran (Helmi Kurriku auditoorium) | Kuni 25 osalejat
- Esta Tamm. Rannarahva kala ja kurk ning meremeeste viski keetmise töötuba (Ferdinand Linnuse auditoorium) | Kuni 25 osalejat
- Mercedes Merimaa ja Marika Sabiin. Põisadrusalati, meretaimede jäätise ja meemõdu või kalmuse vee töötuba (Oskar Kallase auditoorium) | Kuni 25 osalejat
TOITUDE ESITLUS JA DEGUSTEERIMINE
Jakob Hurda konverentsisaali ees
kl 15-16
kl 15-16
ERMi ja ALLFILMi "KÖÖGIS" KINOVERSIOONI ESILINASTUS
Jakob Hurda konverentsisaalis
kl 16-17
Kohal autorid Pille Runnel ja Marko Raat
kl 16-17
Kohal autorid Pille Runnel ja Marko Raat
GIIDITUUR EESTI PÜSINÄITUSEL | Eelregistreerimisega!
kl 16-17
Lisainfo
Kadi Elmeste, tel 515 7869 või kadi@turismiturundus.com
Anu Kannike, tel 5809 0352 või anu.kannike@erm.ee
Ürituse foto: Ragne Värk
Anu Kannike, tel 5809 0352 või anu.kannike@erm.ee
Ürituse foto: Ragne Värk