ERMi teadusseminar uurib toidupärandi kasutamist
Teisipäev, 14. detsember 2021
Neljapäeval, 16.12 kell 13
Seminari salvestus ERMi kanalil.
Neljapäeval, 16. detsembril kell 13 toimub järjekordne ERMi teadusseminar. Seminar pealkirjaga “Kuidas luuakse ja kasutatakse toidupärandit? ERMi toidukultuuri projekti koostöökogemused” keskendub toidupärandi uurimisele ja muuseumi rollile pärandiloomes.
Seminaris tutvustatakse Eesti Rahva Muuseumi toidupärandi alast teadus-arendustegevust, eeskätt hiljuti lõppenud kolmeaastase EL ASTRA meetmest rahastatud projekti kogemusi ja järeldusi. Projekti juhtinud vanemteadur Anu Kannike toob näiteid ERMi uut tüüpi koostööst väikeettevõtjate, piirkondlike arendusorganisatsioonide ja turismivõrgustikega. Millised erinevad toidupärandi tõlgendused tulid koostöö käigus ilmsiks? Mida näitas ERMi toidukultuuri projekt muuseumi kui organisatsiooni toimimise ja muuseumi kui koostööpartneri kohta? Milline on muuseumi(de) roll ja mõju tänapäeva Eesti pärandiloomes?
Ettekandele järgneb akadeemiline arutelu.
Üritus toimub hübriidvormis ERMi Rahvakultuuri koolitus- ja teabekeskuse auditooriumis ja veebis MS Teamsi vahendusel. Link MS Teamsi koosolekule: https://bit.ly/3xZUMdk
Lisainfo:
Tenno Teidearu
ERMi teadur
Telefon 736 3024